Home > O Error > I O Error Dev 08 11

I O Error Dev 08 11

Contents

You can verify this with the following command (this solution works with RHEL, CentOS, Redhat, Ubuntu/Debian and other Linux distros) : # lsmod | grep -i floppy Output:floppy 95465 0Open file called /etc/modprobe.d/blacklist: # vi /etc/modprobe.d/blacklist Listing a module (driver name) in this file prevents the hotplug scripts from loading it. Suspend Offline collection upon new command. Related 6What happens if Déjà Dup tries to back up to a disconnected external disc?4What is the best external hard-drive compatible with ubuntu?1Mount error on new, empty External HDD - ext40How to fix Error ID 197 on External Harddrive0DELL Latitude E5500 BIOS Error : No boot sector detected on USB during the Ubuntu installation0External Hard Drive Not Detected on 14.040After filling HD drive with /dev/zero -> shutdown and error2Do I write to /mnt or /dev?2External drive with one bad sector0install-mbr: Error reading /dev/sdb: Input/output error Hot Network Questions Standardisation of Time in a FTL Universe Word with the largest number of different phonetic vowel sounds Farming after the apocalypse: chickens or giant cockroaches? It requires you to compute the location of the bad sectors; the chance of mistakes (especially since in their example the LBA numbers seem to be in hex (0x prefix), for me they seem to be decimal.) and other issues (my root partition is encrypted and I have no idea how LUKS reacts to sectors being overwritten) is substantial.

You are currently viewing LQ as a guest. How to reproduce vzrestore from a .tar with both source and destination on the same raid1 device whilst there is a simultaneous 'lighter' write operation. Privacy - Terms of Service - Questions or Comments CentOS The Community ENTerprise Operating System Skip to content Search Advanced search Quick links Unanswered posts Active topics Search The team FAQ Login Register Board index CentOS 7 CentOS 7 - Hardware Support Search blk_update_request: I/0 error, dev sda, sector 220473440 Issues related to hardware problems Post Reply Print view Search Advanced search 6 posts • Page 1 of 1 1885 Posts: 110 Joined: 2014/10/25 13:33:03 blk_update_request: I/0 error, dev sda, sector 220473440 Quote Postby 1885 » 2015/12/18 12:59:57 I've got this error on boot:blk_update_request: I/0 error, dev sda, sector 220473440[img]http://111001.cc/centos-sda-error.jpg[/img]I have a feeling my drive is going. Regards, Benjamin Kendinibilir 1366-238940-1423195 Back to top SVEN HERZBERG Members #8 SVEN HERZBERG 8 posts Posted 27 January 2010 - 01:43 PM I see those I/O errors whenever the starting and stopping the Server.The multipathing works fine. http://askubuntu.com/questions/424580/i-o-error-dev-sda-sector-xxxxxxxxxx

I O Error Dev Sda Sector Linux

Self-test supported. Look into check the SMART status with smartmontools. SCT Feature Control supported. This systems show never any kind of trouble.

THANK YOU Reply Link chad February 12, 2013, 6:29 amdisable the floppy device in BIOSmake sure that the floppy drive is getting power make sure that the floppy drive cable is attached at both ends make sure that the floppy drive light is not on ALL THE TIME (if it is, flip it around you put it on backwards) replace the floppy drive with a known working unit Reply Link Carl March 13, 2013, 8:07 pmMy BIOS has no options pertaining to floppies. Auto Offline Data Collection: Disabled. Browse other questions tagged hard-drive or ask your own question. Blk_update_request I/o Error Ubuntu Comment 1 Jordi Mallach 2016-01-08 10:23:54 UTC Sorry for the noise.

I doubt that the Seagte support would be helpful but I will try to get SN12 for my ST32000644NS disks. End_request I/o Error Dev Sector While you are at it, check for errors/ health of your primary HDD. Conveyance Self-test supported. Total time to complete Offline data collection: ( 609) seconds.

end_request: I/O error, dev sdb, sector 0 Started by Sven Grill , 24 November 2008 - 02:50 PM Login to Reply 11 replies to this topic Sven Grill Members #1 Sven Grill 15 posts Posted 24 November 2008 - 02:50 PM Hello,I have a problem with an emulex zephyr light pulse fc hba and an emc cx3 storage.I installed xen server 5.0 successfully, created an sr on the lun and some vms.Every time i access the lun i receive some errors on the console:end_request: I/O error, dev sdb, sector 0end_request: I/O error, dev sdd, sector 0end_request: I/O error, dev sdc, sector 0and so on.....There are also some Buffer I/O errors.These errors also occur during XEN Server startup.Does anybody know what these errors mean? Blk_update_request I/o Error Dev Sda Sector By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Ran smartmontools test and got this result: === START OF INFORMATION SECTION === Model Family: Fujitsu MJA BH Device Model: FUJITSU MJA2250BH G2 Serial Number: K94PT972B7RS LU WWN Device Id: 5 00000e 043bcbddd Firmware Version: 8919 User Capacity: 250,059,350,016 bytes [250 GB] Sector Size: 512 bytes logical/physical Device is: In smartctl database [for details use: -P show] ATA Version is: 8 ATA Standard is: ATA-8-ACS revision 3f Local Time is: Mon Feb 10 09:24:22 2014 IST SMART support is: Available - device has SMART capability. I'm having the same error on XenServer 5.5.

End_request I/o Error Dev Sector

See: How to view bad blocks on mounted ext3 filesystem? Safe alternative to exec(sql) Standardisation of Time in a FTL Universe more hot questions question feed about us tour help blog chat data legal privacy policy work here advertising info mobile contact us feedback Technology Life / Arts Culture / Recreation Science Other Stack Overflow Server Fault Super User Web Applications Ask Ubuntu Webmasters Game Development TeX - LaTeX Programmers Unix & Linux Ask Different (Apple) WordPress Development Geographic Information Systems Electrical Engineering Android Enthusiasts Information Security Database Administrators Drupal Answers SharePoint User Experience Mathematica Salesforce ExpressionEngine® Answers Cryptography Code Review Magento Signal Processing Raspberry Pi Programming Puzzles & Code Golf more (7) Photography Science Fiction & Fantasy Graphic Design Movies & TV Music: Practice & Theory Seasoned Advice (cooking) Home Improvement Personal Finance & Money Academia more (8) English Language & Usage Skeptics Mi Yodeya (Judaism) Travel Christianity English Language Learners Japanese Language Arqade (gaming) Bicycles Role-playing Games Anime & Manga more (18) Mathematics Cross Validated (stats) Theoretical Computer Science Physics MathOverflow Chemistry Biology Computer Science Philosophy more (3) Stack Apps Meta Stack Exchange Area 51 Stack Overflow Careers site design / logo © 2016 Stack Exchange Inc; user contributions licensed under cc by-sa 3.0 with attribution required rev 2016.10.17.4097 Ubuntu and Canonical are registered trademarks of Canonical Ltd. I O Error Dev Sda Sector Linux Get your own in 60 seconds. End_request I/o Error Dev Sda Sector 0 Or more like: the hard disk wasn't willing to communicate with the system / sata driver about the contents of the respective sector?

i've tried google and nothing. Join Date Feb 2007 Location West Hills CA Beans 10,050 DistroUbuntu 14.04 Trusty Tahr Re: Error ID I/O error, dev sda, sector Try different SATA sockets. Select the disk and run a short or long test in addition to viewing any errors the hd is reporting. User contributions on this site are licensed under the Creative Commons Attribution Share Alike 4.0 International License. Blk_update_request Io Error

Use the FAQ Luke Top Display posts from previous: All posts1 day7 days2 weeks1 month3 months6 months1 year Sort by AuthorPost timeSubject AscendingDescending Post Reply Print view 6 posts • Page 1 of 1 Return to “CentOS 7 - Hardware Support” Jump to CentOS General Purpose CentOS - FAQ & Readme First Announcements CentOS Social User Comments Website Problems CentOS 7 CentOS 7 - General Support CentOS 7 - Software Support CentOS 7 - Hardware Support CentOS 7 - Networking Support CentOS 7 - Security Support CentOS 6 CentOS 6 - General Support CentOS 6 - Software Support CentOS 6 - Hardware Support CentOS 6 - Networking Support CentOS 6 - Security Support CentOS 5 CentOS 5 - General Support CentOS 5 - Software Support CentOS 5 - Hardware Support CentOS 5 - Networking Support CentOS 5 - Server Support CentOS 5 - Security Support CentOS 5 - Webhosting Support CentOS 5 - X86_64,s390(x) and PowerPC Support CentOS 5 - Oracle Installation and Support CentOS 5 - Miscellaneous Questions CentOS 4 CentOS 4 - General Support CentOS 4 - Software Support CentOS 4 - Hardware Support CentOS 4 - Networking Support CentOS 4 - Server Support CentOS 4 - Security Support CentOS 4 - Webhosting Support CentOS 4 - X86_64,s390(x) and PowerPC Support CentOS 4 - Oracle Installation and Support CentOS 4 - Miscellaneous Questions Who is online Users browsing this forum: No registered users and 0 guests Board index All times are UTC Delete all board cookies The team Powered by phpBB Forum Software © phpBB Limited Share your knowledge at the LQ Wiki. Stay logged in Proxmox Support Forum Forums > Retired and read only forums > Proxmox VE 1.x: Installation and configuration > Toggle Width Home Contact Us Help Terms and Rules Top About The Proxmox community has been around for many years and offers help and support for Proxmox VE and Proxmox Mail Gateway. Use the Disk Utility to verity it's smart status. –Javier Rivera Feb 17 '12 at 11:53 3 @JavierRivera Can you include a answer with instructions on how to do that? Not software.

this should mean that the hard drive couldn't read this sector (which is unlikely to be repairable)? Blk_update_request I/o Error Dev Sector UbuntuCommunityAsk!DeveloperDesignDiscourseHardwareInsightsJujuShopMore ›AppsHelpForumLaunchpadMAASCanonical current community chat Ask Ubuntu Ask Ubuntu Meta your communities Sign up or log in to customize your list. Replacing the Seagate drives looks to be the real solution.

Udo #2 udo, Nov 11, 2011 check-ict Member Joined: Apr 19, 2011 Messages: 77 Likes Received: 0 proxmox01:/mnt# smartctl --all /dev/sdb smartctl version 5.38 [x86_64-unknown-linux-gnu] Copyright (C) 2002-8 Bruce Allen Home page is http://smartmontools.sourceforge.net/ Short INQUIRY response, skip product id A mandatory SMART command failed: exiting.

I also have to press hold the cpu button just to kill it, and sometimes when I start over I always get this message error attempt read and write outside 'hd0', something like that. Home | New | Browse | Search | [?] | Reports | Help | NewAccount | Log In [x] | Forgot Password Login: [x] Jump to content Citrix Citrix Discussions Log In Citrix.com Knowledge Center Product Documentation Communities Blogs All CategoriesAppDNAArchived Products (includes End of Life)Citrix CloudCitrix Connector for System CenterCitrix Developer ExchangeCitrix Developer Network (CDN) ForumsCitrix Insight ServicesCitrix ReadyCitrix Success KitsCloud Provider PackCloudBridgeCloudPlatform (powered by Apache CloudStack)CloudPortalDemo CenterDesktopPlayerEdgeSightEducationForum PrototypeHDX MonitorHDX RealTime Optimization PackHotfix Rollup PackJapanese ForumsKnowledge Center FeedbackLicensingLTSRNetScalerNetScaler E-Business CommunityNetScaler Gateway (Formerly Access Gateway)Profile ManagementProof of Concept KitsProvisioning ServerQuick Demo ToolkitReceiver, Plug-ins, and Merchandising ServerSecure GatewayShareFileSingle Sign-On (Password Manager)SmartAuditorStoreFrontTechnology PreviewsTrial SoftwareUniversal Print ServerUser Group CommunityVDI-in-a-BoxWeb InterfaceXenAppXenClientXenDesktopXenMobileXenServer Discussions Support Forums Products XenServer XenServer Product Family Storage Javascript Disabled Detected You currently have javascript disabled. Offline #5 2013-05-19 16:33:22 gay Member Registered: 2012-12-16 Posts: 73 Re: Harddisk problem: ata1.00: end_request: I/O error, dev sda, sector ... Blk_update_request I/o Error Dev Fd0 Sector 0 No Offline surface scan supported.

Disk IO errors on all sata disks, disks dropped out Discussion in 'Proxmox VE 1.x: Installation and configuration' started by check-ict, Nov 11, 2011. It send me to a busybox 3.1 screen, but I dont know what am I supposed to write iin order to make it finish the intallation. General Purpose Logging supported. It's not a dual-boot.

I use Samsung F4EG (green ones). OR read more like this:Linux: Reset High Speed USB Device Using ehci_hcd Error and SolutionCentOS / Red Hat / Fedora Linux Turn off Beep / Bell Terminal SoundDebian Linux boot disk creationFATAL: Error inserting it87…You need to have the Linux kernel source installed for this driverLinux Disable Mounting of Uncommon FilesystemLinux Disable USB Devices (Disable loading of USB Storage Driver)Linux Broadcom Ethernet Card driver installationLinux Boot Disk under Redhat or Fedora LinuxLinux CDROM: Lost Interrupt / status=0x59 (0x40) DriverReady SeekComplete…{ 16 comments… add one } SW January 19, 2008, 3:05 pmThanks for the helpful info! It's free: ©2000-2016 nixCraft. It is certainly not its age but nonetheless ...

Here's the output: [[email protected] etc]# multipath -ll -v2 360060160495121009cd69397a942dd11dm-0 DGC,RAID 5 [size=302G][features=1 queue_if_no_path][hwhandler=1 emc] \_ round-robin 0 [prio=2][active] \_ 3:0:1:0 sdc 8:32 [active][ready] \_ 4:0:1:0 sde 8:64 [active][ready] \_ round-robin 0 [prio=0][enabled] \_ 3:0:0:0 sdb 8:16 [active][ready] \_ 4:0:0:0 sdd 8:48 [active][ready] The errors are still there. kthread+0x0/0x8a Nov 11 02:14:56 proxmox01 kernel: [] ? Offline #4 2013-05-19 02:11:21 WonderWoofy Member From: Los Gatos, CA Registered: 2012-05-19 Posts: 8,412 Re: Harddisk problem: ata1.00: end_request: I/O error, dev sda, sector ... Suspend Offline collection upon new command.

The laptop passes the simple diagnostics, but when you really start to use it, problems show up. Error logging capability: (0x01) Error logging supported. After command completion occurred, registers were: ER ST SC SN CL CH DH -- -- -- -- -- -- -- 40 51 03 1d 2a 97 ec Error: UNC 3 sectors at LBA = 0x0c972a1d = 211233309 Commands leading to the command that caused the error were: CR FR SC SN CL CH DH DC Powered_Up_Time Command/Feature_Name -- -- -- -- -- -- -- -- ---------------- -------------------- c8 00 08 18 2a 97 ec 08 00:03:00.416 READ DMA ef 10 02 00 00 00 a0 08 00:03:00.415 SET FEATURES [Reserved for Serial ATA] ec 00 00 00 00 00 a0 08 00:03:00.413 IDENTIFY DEVICE ef 03 45 00 00 00 a0 08 00:03:00.413 SET FEATURES [Set transfer mode] ef 10 02 00 00 00 a0 08 00:03:00.413 SET FEATURES [Reserved for Serial ATA] Error 513 occurred at disk power-on lifetime: 5654 hours (235 days + 14 hours) When the command that caused the error occurred, the device was active or idle. acpi=off noapic - didn't help, it still happened. (I didn't try libata.noacpi=1) Disable write cache /sbin/hdparm -W0 /dev/sdX - helped ?maybe?, but still not perfect.